Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За використання "небезпечних" потягів Hyundai порушено справу

Середа, 26 березня 2014, 16:28

Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження за експлуатацію небезпечних електропоїздів Hyundai.

Про це повідомляє прес-служба відомства.  

"Під час перевірки додержання вимог законодавства щодо виконання державної цільової програми на проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу управлінням правозахисної діяльності, протидії корупції та злочинності у сфері транспорту виявлено правопорушення", - йдеться у повідомленні. 

Зокрема йдеться про те, що державне підприємство "Південна залізниця" у 2010 році придбало 10 електропоїздів HRCS2 Hyundai Rothem (Корея) вартістю 307 млн дол США, які в подальшому передало держпідприємству "Українська залізнична швидкісна компанія", уточнює ГПУ.

"Встановлено, що вказані електропоїзди експлуатувалися з технічними несправностями, за наявності яких використання рухомого складу заборонено, оскільки це створювало загрозу для людей", - повідомляє відомство.

Однак, всупереч вимогам законодавства, ДП "Українська залізнична швидкісна компанія" більше року надавало послуги з перевезення пасажирів електропоїздами HRCS2 Hyundai Rothem "без ліцензії", заявляє Генпрокуратура.

За цим фактом ГПУ розпочала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 276 Кримінального кодексу (порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного чи повітряного транспорту).

Як відомо, на багатьох рейсах потяги замінили на швидкісні Hyundai, а вони потім ламалися в дорозі, через що люди запізнювалися і зазнавали багатьох незручностей. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування