Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк: Якщо просто закрити шахти, кожен шахтар отримає 80 тисяч на рік

Четвер, 27 березня 2014, 10:46

Прем'єр Арсеній Яценюк заявляє, що з 13 мільярдів дотацій, які виділяють на вугільну галузь, "шахтарі отримують лише 3 мільярди, решту розкрадають".

Про це він заявив з трибуни парламенту в четвер.

Він навів слова експерта, "який все життя працює у вугільній галузі":

"З 13 мільярдів гривень, які йдуть на так звану дотацію для вугільної галузі, він вважає, що 10 мільярдів розкрадають і тільки 3 млрд. поступають шахтарям".

"І за нашими оцінками так і відбувається", - сказав Яценюк.

"Я скажу одну цифру. Якщо просто закрити шахти, звільнити їх і сказати: сидіть вдома, не спускайтеся у шахти, а ми суму дотацій поділимо між всіма вами – виходить 80 тисяч гривень на рік", - зазначив Яценюк.

"Якщо зараз вдвічі скоротити підтримку вугільній галузі, це означає, що політичні опоненти скористаються цим, виведуть  шахтарів і скажуть, що ми їм не платимо зарплату. Тому ми приймаємо таке рішення -  з 13 млрд. підтримки залишити 12 мільярдів як резерв", - сказав він.

"Я поїду в Донецьк, зустрінуся з всіма шахтарями, покажу ці цифри, прийду до а вас в парламент і скажу, скільки з 12 млрд. ми передамо шахтарям, а скільки буде направлено в бюджет на розвиток депресивних регіонів і на  створення робочих місць", - зазначив Яценюк.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...