Київська влада приводить бомбосховища у стан готовності

П'ятниця, 28 березня 2014, 08:05

У Києві перевірено придатність бомбосховищ до використання за прямим призначенням.

Про це повідомили в Київській міській держадміністрації, передає "5 канал".

Голова КМДА Володимир Бондаренко 27 березня відвідав міські захисні споруди – бомбосховища – та перевірив об’єкти на предмет їхньої готовності прийняти мешканців столиці у разі небезпеки.

Керівник столичної міськдержадміністрації оглянув приміщення захисної споруди на вул. Саксаганського, 139, яке перебуває на балансі одного з публічних акціонерних товариств міста. Це сховище II класу, яке може розміститися 485 осіб терміном до 3-х діб.

Укриття забезпечене запасами питної води і продовольства, санітарні умови відповідають нормам. "Зараз сховище повністю готове до використання", - йдеться у повідомленні.

Також Бондаренко оглянув укриття на вул. Дмитрівській, 25. Об’єкт призначений для нетривалого перебування людей – кілька годин.

"У Києві налічується 526 захисних споруд, серед яких 299 – у комунальній власності, інші – відомчі або належать різним підприємствам столиці", - сказав він.

"Сьогодні міська влада працює над тим, аби привести їх до належного технічного стану, який би забезпечив захист людей. Також ми хочемо залучити підприємців до облаштування бомбосховищ на благодійних засадах", - повідомив Бондаренко.

"Крім того, важливим є своєчасне оповіщення населення про небезпеку. На жаль, упродовж останніх років було втрачено такий вид оповіщення, як радіоточки у квартирах. Але у разі необхідності ми маємо у достатній кількості техніку, оснащену спеціальними рупорами для оповіщення киян", - завив голова КМДА.

Окрім цього, за його словами, найближчими днями буде підготовлено розпорядження, яким міська влада доручить районним у місті Києві державним адміністраціям поінформувати жителів про розташування найближчих захисних споруд.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування