Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Путіна розповіли, яку зброю з Криму віддадуть Україні

П'ятниця, 28 березня 2014, 11:45

Президент Росії Володимир Путін віддав наказ міністра оборони РФ Сергію Шойгу приступити до передачі Україні озброєнь і військової техніки, дислокованих у Криму і залишилися в військових підрозділах, які не перейшли на бік російської армії.

Про це повідомляє ІТАР-ТАСС.

Шойгу повідомив Путіну, що "організоване виведення підрозділів української армії, які виявили бажання продовжувати службу в Збройних силах України, завершене".

"Завершена зміна державної символіки на всіх кораблях і у всіх підрозділах, які перейшли на бік російської армії. Актів осквернення, зневажливого ставлення до державної символіки України не допущено", - заявив Шойгу.

Він звернувся до Путіна: "Прошу Вашого дозволу приступити до передачі озброєнь і військової техніки України". На запитання президента він уточнив, що мова йде "і про корабельний склад, і про авіацію".

"Згоден, виконуйте", - віддав наказ Путін.

Як відомо, 25 березня на той момент в.о. міністра оборони Ігор Тенюх заявляв, що українська сторона веде переговори про виведення українських військ разом з технікою з території Криму.

"З цією метою в генштабі закінчується розробка відповідного плану передислокації військових частин, що передбачає в першу чергу виведення особового складу і озброєння, техніки, засобів ППО, кораблів і матеріально-технічних засобів", - підкреслив Тенюх.

Як відомо, російські військові використовуючи техніку, гранати, і прикриваючись цивільним населенням, силою захопили українські військові частини в Криму.

Також у результаті штурму були захоплені українські кораблі в Донузлаві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування