На Одещині виявили диверсанта з РФ, який готував збройний конфлікт

Субота, 29 березня 2014, 21:42

Громадянина РФ, члена російської неонацистської організації "Чорна сотня" Антона Раєвського видворено з території України за намагання створити диверсійно-підривну групу для дестабілізації суспільно-політичної ситуації у регіоні.

Про це повідомили у прес-службі СБУ.

За даними відомства, Раєвський перебуваючи в Одесі та виконував завдання спецслужб Росії, намагаючись "створити диверсійно-підривну групу з числа мешканців Одеської області для дестабілізації суспільно-політичної ситуації у регіоні".

"Здобуто достовірні дані про підготовку іноземцем матеріалів із публічними закликами до розв’язання агресивної війни шляхом вторгнення на територію Одеської області Збройних Сил РФ, котрі дислокуються на території невизнаної Придністровської-молдавської Республіки (ПМР). Вказана група повинна була спровокувати збройний конфлікт на одному із контрольно-пропускних пунктів на кордоні з Одеською областю", - зазначили в СБУ.

Також виявлено матеріали, які свідчать про розпалювання міжнаціональної ворожнечі та  містять публічні заклики до фізичного знищення українців та євреїв, котрі проживають в Одесі та області.

"З метою недопущення вчинення злочинів, передбачених статтями 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії) та 436 (Пропаганда війни) Кримінального кодексу України Служба безпеки України видворила іноземця за межі України та заборонила в’їзд до країни", - зазначили в СБУ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News