Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЦВК наголошує, що місцевий референдум в Криму неможливий

Понеділок, 3 березня 2014, 15:24

У Центральній виборчій комісії наголошують, що в українському законодавстві не передбачене проведення "місцевого референдуму".

Про це йдеться у повідомленні ЦВК.

"Сьогодні жоден із чинних в Україні законів не визначає порядку проведення місцевих референдумів, а відтак механізм реалізації права громадян на прийняття рішень з питань місцевого значення шляхом проведення місцевого референдуму відсутній", - сказано в повідомленні.

"Проведення будь-якого місцевого референдуму за існуючого нормативно-правового регулювання є неможливим", - на голосили в ЦВК.

"Пунктом 20 частини першої статті 92 Конституції встановлено, що організація і порядок проведення виборів і референдумів визначаються виключно законами України", - додали у повідомленні.

Між тим закон про всеукраїнський та місцеві референдуми, яким у 1991 році було врегульовано питання ініціювання та підготовки проведення місцевого референдуму, згідно з пунктом 4 розділу XIII "Прикінцеві положення" Закону України "Про всеукраїнський референдум" від 6 листопада 2012 року № 5475-VI визнано таким, що втратив чинність.

Як відомо, самопроголошена, підконтрольна Росії влада Криму в закритому режимі без ЗМІ проголосувала за проведення місцевого референдуму про статус автономії. Спочатку референдум призначили на 25 травня, а потім перенесли на 30 березня.

У Держдумі Росії вже зареєстровано законопроект, на підставі якого може бути приєднано Крим до РФ.

Українська правда

Міністерство юстиції вже наголосило, що 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування