Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Власник каналу АТR готовий піти в уряд кремлівських маріонеток в Криму

Неділя, 30 березня 2014, 10:49

Власник кримськотатарського телеканалу АТR Ленур Іслямов запропонував свою кандидатуру на посаду віце-прем'єра в самопроголошеному кримському уряді за квотою кримських татар.

Про це він заявив на позачерговій другій сесії Курултаю кримськотатарського народу 6 -го скликання 29 березня, передає кримське відділення Радіо Свобода Крим.реалії.

Іслямов повідомив, що є громадянином Росії, але на даний момент відчуває утиски.

"Я патріот кримськотатарського народу, але зараз нам потрібно захистити весь кримськотатарський народ. І якщо ви скажете, щоб я був віце-прем'єром, я буду захищати ваші інтереси, якщо ні - то не стану", - сказав він.

"У мене немає політичних амбіцій - завдання вижити, зберегти ваші підприємства і захистити кримськотатарський народ", - сказав він.

На виступ Іслямова присутні відповіли бурхливими оплесками.

На Курултаї рішення з цього питання на голосування так і не поставили, але є ймовірність, що його в подальшому може прийняти Меджліс.

Раніше самопроголошена проросійська кримська влада виступила з пропозицією надати посади віце-спікера і віце-прем'єра для кримських татар.

Меджліс, за прогнозами експертів, найбільш імовірно, погодиться на часткову співпрацю з нелегітимною проросійської владою.

Як відомо, кілька днів тому в Москві почалися перевірки в компаніях, які належать Лєнуру Іслямову.

"У замовних статтях Іслямову фактично висунуто ультиматум: або ти припиняєш незалежну роботу ATR , або сядеш до в'язниці як лідер якогось радикального угрупування ісламізму" , - писав журналіст Айдер Муждабаев на своїй сторінці в Facebook про тиск.

29 березня в Бахчисараї відбулася позачергова друга сесія Курултаю кримськотатарського народу 6 -го скликання.

За результатами обговорення Курултай оголосив про початок політичних і правових процедур для створення (відновлення) національно-територіальної автономії кримськотатарського народу на його історичній території - в Криму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування