Росія обіцяє підвищувати кримчанам пенсії й зарплати 4 місяці

Понеділок, 31 березня 2014, 14:55

Росія планує підвищувати пенсії й зарплати працівникам бюджетної сфери у невизнаній Республіці Крим до середньоросійського рівня до серпня.

Про це заявив прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв на виїзному засіданні російського уряду у Сімферополі, повідомляють "Українські новини".

За його словами, зростання пенсій буде здійснюватися поетапно.

"1 квітня буде зроблена перша доплата. Далі її розмір буде збільшуватися щомісяця на 25% від необхідної суми. Таким чином, доплата, і, відповідно, пенсії збільшаться в травні, червні й липні для того, щоб у липні в цілому систему закрили, виконавши всі зобов'язання перед кримськими пенсіонерами", - запевнив Медведєв.

Потім пенсії у Криму будуть виплачувати в загальновстановлених для російських громадян розмірах, з урахуванням індексації.

"За такою ж схемою ми збираємося підвищити зарплати працівникам бюджетних установ Криму до рівня середньоросійських. Ідеться орієнтовно про 140 тисяч осіб. У тому числі про лікарів, учителів, працівників культури й соціального обслуговування", - пообіцяв Медведєв.

Прем'єр Росії заявив також, що військові й працівники правоохоронних органів у Криму будуть отримувати зарплатню відповідно до російських норм.

"Підвищення грошового забезпечення, усіх форм матеріального стимулювання відбудеться за таким же графіком", - сказав Медведєв.

За його словами, Росія в перехідний для Криму період збереже в регіоні всі соціальні виплати, які діяли на його території до підписання "договору про входження регіону до складу РФ", навіть якщо їх немає у російському законодавстві чи їхня величина перевищує російський рівень.

Як відомо, після незаконного кримського "референдуму" самопроголошена влада Криму підписала договір із російським президентом договір про входження Республіки Крим до складу Російської Федерації.

Україна й найвпливовівші країни світу не визнали цих кроків і вважають Крим українською територією, однак на півострові вже створені свої органи влади й підприємства забезпечення життєдіяльності, видаються російські паспорти.  

Кримчанам уже видають пенсії в рублях, але поки вони рівноцінні тим, які люди отримували від держави Україна. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування