Росія заявила, що не має наміру платити Україні за ЧФ РФ

Понеділок, 31 березня 2014, 15:16

У МЗС Росії заявляють, що готові обговорювати з Україною правові, фінансові, майнові питання після денонсації угод щодо Чорноморського флоту РФ.

Про це сказав статс -секретар- заступник міністра закордонних справ Росії Григорій Карасін, представляючи законопроект про денонсацію угод по ЧФ РФ з Україною в Держдумі , повідомляє УНІАН.

"Не виключаємо, що у зв'язку з одностороннім припиненням РФ цих договорів можуть і, швидше за все, будуть виникати правові, фінансові, майнові та інші питання, які вимагатимуть врегулювання з української сторони", - сказав Карасін.

"Ми будемо готові (обговорювати) з урядом України, який, як ми сподіваємося, буде сформований демократичним, конституційним шляхом", - додав він.

Він заявив, що після входження Криму до складу Росії на цю територію поширюється російський суверенітет, тому відсутні підстави для продовження правових відносин з розміщення ЧФ РФ на території України, включаючи оплату за таке розміщення.

"Обставини, в яких ці договори укладалися і які становили істотну підставу згоди сторін на їх обов'язковість, зазнали докорінних змін, що призвело до безповоротної втрати цими договорами їх предмета, неможливості їх виконання", - сказав Карасін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News