Добкін обіцяє Україні федералізацію і вступ в Митний союз

Понеділок, 31 березня 2014, 18:29

Кандидат у президенти від Партії регіонів Михайло Добкін обіцяє забезпечити вступ України в Митний союз у разі обрання його Президентом.

Про це йдеться в його передвиборчій програмі, пише Українські новини.

"Входження до Митного союзу (Білорусь, Казахстан і Росія - ред.) дозволить і надалі розвивати такі стратегічні галузі промисловості, як літакобудування, ракетобудування, машинобудування, енергетика, ІТ-галузь, ОПЕ, агропромисловий комплекс та інші", - сказано в документі.

Добкін обіцяє виборцям швидке відновлення дружніх і партнерських взаємин з Росією, а також створення єдиного гуманітарного простору.

"Я на законодавчому рівні закріплю права російської мови в Україні, я буду захищати нашу спільну російсько-українську історію, культуру і традиції", - йдеться у його програмі.

Також Добкін обіцяє українцям федералізацію країни, збереження позаблокового статусу і створення комісії по зміні Конституції.

У програмі одіозного регіонала згадуються також передача повноважень місцевим органам влади, оподаткування підприємств за місцем ведення діяльності, введення виборності губернаторів і суддів, механізму їх відкликання, а також відкликання депутатів.

Крім того, Добкін обіцяє забезпечити пільгове оподаткування в аграрному секторі протягом наступних 15 років, а також формування армії виключно на контрактній основі.

У суботу, 29 березня, з'їзд Партії регіонів обрав Добкіна кандидатом у президенти від ПР.

Як відомо, СБУ порушила кримінальну справу за фактом закликів до посягання на територіальну цілісність. Добкін і Кернес неодноразово робили заяви, які можна трактувати як сепаратизм.

10 березня Добкіна затримали біля ГПУ в рамках розслідування справи про посягання на територіальну цілісність України (ч. 2 ст. 110 КК). Шевченківський райсуд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Раніше Добкін відрізнявся своїми антимайданівськими настроями. Зокрема, вони заявив, що домовлятися з протестувальниками на Майдані в Києві марно. "Їх потрібно роззброїти, а тих, хто буде чинити опір і вбивати людей - фізично знищити", - сказав Добкін.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News