Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Львівський чиновник дивом одужав після року хвороби, щоб отримати посаду

Понеділок, 31 березня 2014, 19:49

Керівник Державтоінспекції Львова Богдан Мицак, який 14 місяців перебував у відпустці за станом здоров’я, 31 березня повернувся на посаду.

У перший день роботи Мицак скликав прес-конференцію, де заявив, що також претендує на посаду начальника обласного ДАІ.

"Зараз моя кандидатура розглядається на посаду начальника ДАІ Львівщини", – заявив він на прес-конференції, яка викликала ажіотаж серед місцевих ЗМІ.

За словами Мицака, його кандидатуру на посаду начальника обласного ДАІ підтримала громадська організація "Львівське таксі" та УНСО.

У січні 2013 року Богдана Мицака звільнив з посади начальника ДАІ Львова тодішній керівник ГУ МВС у Львівській області Олександр Рудяк. Однією з головних причин звільнення Рудяк назвав "деякі питання особистої чистоплотності".

"Мене ніхто не звільняв, коли я був у відпустці. Я захворів і пішов на лікарняний. Під час цього озвучили, що я звільнений з посади начальника ДАІ Львова. До сьогодні з наказом на звільнення мене ніхто не ознайомив", – заявив у понеділок, через 14 місяців після звільнення, Мицак.

Він також заперечив повідомлення ЗМІ, що причиною такої тривалої відпустки за станом здоров’я був туберкульоз, однак відмовився назвати свій діагноз, пославшись на право лікарської таємниці.

Зустріч керівника ДАІ Львова з журналістами відбувалася на тлі пікету активістів "Автомайдану" та "Дорожнього контролю", які вважають Мицака негідним будь-якої керівної посади у правоохоронних органах, про що свідчив, зокрема, напис на одному з плакатів "Мицак – хабарник!".

Місяць тому Мицак опинився в центрі гучного скандалу, коли активісти "Дорожного контролю" виявили на його приватному автомобілі незаконно встановлені спецсигнали – так звані "маячки".

Тоді Мицак спочатку намагався самостійно демонтувати їх, а потім просто кинув авто, не чекаючи приїзду наряду ДАІ, викликаного активістами. 50-тисячного штрафу, що передбачений за таке порушення, Мицак так і не сплатив.

"Протокол нема за що складати, бо ті ліхтарики – це просто декор, це не спецсигнали, не спецзасіб", – сказав у понеділок Мицак.

Він також заявив, що звернувся до суду з позовом проти міського голови Львова Андрія Садового, який раніше назвав ймовірне призначення Мицака на посаду начальника обласного ДАІ "ляпасом і плювком в обличчя Євромайдану".

ZAXID.NET

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...