Турчинов зупинив проведення референдуму в Криму

Четвер, 6 березня 2014, 18:13

В. о. президента Олександр Турчинов зупинив рішення Верховної Ради Криму про призначення референдуму про приєднання АРК до Росії.

Про це він заявив у своєму зверненні до народу.

"Верховна Рада Криму, яка повністю контролюється військовими Збройних Сил Російської Федерації, прийняла незаконне рішення про проведення референдуму. Референдуму в Криму з питання: "Чи виступаєте ви за входження Криму до складу Російської Федерації?" – нагадав він.

"Це рішення є нелегітимним та нікчемним", - вважає Турчинов.

"Воно протирічить волі українського народу та інтересам громадян, які проживають у Автономній Республіці Крим. Територія України в межах визнаних усім світом кордонів є недоторканною і суверенною", - зазначив він.

"Відповідно до 73 статті Конституції України, виключно, я підкреслюю, виключно всеукраїнським референдумом можуть розглядатися питання, пов’язані з кордонами та зміною території України", - підкреслив в.о. президента.

"До речі, провести навіть місцевий, кримський, референдум за десять днів неможливо. Тому це не є референдум. Це буде фарс, це буде фальш, це буде злочин проти держави, який організували військові Російської Федерації", - заявив Турчинов.

"Відповідно до наданих мені повноважень я зупинив рішення парламенту Криму", - додав він.

"Верховна Рада буде ініціювати розпуск парламенту Автономної Республіки Крим. Ми захистимо недоторканність нашої території. Ми захистимо суверенність нашої країни", - пообіцяв Турчинов.

"Я переконаний, що і громадяни України, які проживають на території Криму, будуть усіляко цьому сприяти", - підсумував він.

Як відомо, Верховна Рада АР Крим проголосувала за призначення референдуму про приєднання Криму до Російської Федерації на 16 березня.

Окрім того, парламент АРК ухвалив рішення про входження автономії до складу Росії.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування