Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЦВК ЗАКРИЛА ДОСТУП ДО ДЕРЖРЕЄСТРУ ВИБОРЦІВ У КРИМУ

Четвер, 6 березня 2014, 19:14

Центральна виборча комісія тимчасово заблокувала доступ до бази даних Держреєстру виборців в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі.

Про це йдеться у заяві, розповсюдженій за результатами чергового засідання ЦВК, яке провів голова комісії Михайло Охендовський.

Рішення ухвалене у зв'язку із ситуацією, що "склалася в АРК у зв'язку зі спробою підготовки проведення протизаконного місцевого референдуму", а також з метою "забезпечення захисту бази даних Держреєстру виборців від незаконного використання".

"Комісія одноголосно прийняла постанову "Про окремі питання забезпечення дотримання законодавства України про референдуми", - сказано в заяві.

"Цією постановою ЦВК як розпорядник Держреєстру виборців доручила Службі розпорядника Держреєстру виборців тимчасово заблокувати доступ до бази даних Держреєстру виборців органам Держреєстру виборців, утвореним в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі", - повідомили у Центрвиборчкомі.

Окрім того, місцевим органам виконавчої влади, органам влади Криму та органам місцевого самоврядування , їх посадовим і службовим особам, територіальним виборчим комісіям, об'єднанням громадян, закладам, підприємствам, установам і організаціям усіх форм власності доручено забезпечити неухильне дотримання законодавства України про референдуми, а також постанов ЦВК щодо використання та забезпечення збереження державного майна, переданого на відповідальне зберігання до місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування.

Як відомо, Верховна Рада АР Крим проголосувала за призначення референдуму про приєднання Криму до Російської Федерації на 16 березня.

Окрім того, парламент АРК ухвалив рішення про входження автономії до складу Росії.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування