Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Крим не пустили групу міжнародних військових спостерігачів - Міноборони

Четвер, 10 квітня 2014, 10:16

У четвер на пункті пропуску "Турецький вал" особи, які представились російськими прикордонниками та бійцями кримського "Беркуту", не пропустили до Криму групу міжнародних військових спостерігачів.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони України.

Спостерігачі їхали на півострів з метою спостереження за підготовкою військових частин та техніки Збройних Сил України до евакуації на материкову частину країни.

"Робота групи міжнародних військових спостерігачів регламентується Віденським документом про заходи зміцнення довіри та безпеки 2011 року (3 розділ). Їх супроводжують офіцери Управління верифікації Генерального штабу Збройних Сил України та регіонального центру (м. Одеса)", - розповіли у Міноборони.

Спостерігачам спочатку сказали, що ніякої інформації про прибуття даної групи не надходило, пообіцяли її перевірити, однак ніяких пояснень так і не надали.

"Враховуючи, що минулого разу групу військових спостерігачів ОБСЄ двічі не пропускали до Криму, міжнародна група направилася до Києва", - зазначили в Міноборони.

Як відомо, у Москві запевняють, що українські війська вже виведені з Криму. В той же час в Києві переконують, що серед українських військових та членів їх сімей, які залишаються на півострові, ще є охочі перебратися на материк. Переговори щодо передачі військової техніки, зокрема кораблів, продовжуються.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...