У Луганську буде штурм СБУ, якщо переговори не принесуть результату

Четвер, 10 квітня 2014, 13:27

Сепаратистами, які забарикадувалися в будівлі СБУ в Луганську, керують з Головного розвідувального управління РФ. Якщо переговори не дадуть результату, в найближчі години може початися штурм.

Про це повідомив заступник голови адміністрації президента Андрій Сенченко, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

"Що стосується ситуації в Донецьку, то на даний момент ситуація там стабілізувалася. Що стосується Луганська, то, якщо в найближчі години, до кінця дня, люди, які зі зброєю в руках всередині будівлі СБУ не усвідомлять всіх перспектив, то доведеться проводити штурм", - сказав він.

"Зараз там знову намагаються втягнути цивільних у конфлікт. Ці люди зі зброєю - вони терористи, вони встановили в будівлі міни і розтяжки. Якщо вони не здадуться, то доведеться вдатися до сили", - сказав Сенченко.

Відповідаючи на питання, чи відомо конкретно, що це за люди, чи є вони афганцями, Сенченко відповів:

"Потрібно розуміти, що розтяжки вихователі дитячих садів не ставлять. Це частина спецоперації ГРУ Російської Федерації . Ці люди управляються звідти. Для нас це абсолютно очевидно. Ці люди в будівлі СБУ спеціально ними найняті, проінструктовані і екіпіровані. Коли вони почали брати заручників, встановлювати міни - вони перетворилися на терористів".

Говорячи про те, чи дають позитивний ефект переговори, Сенченко повідомив, що "їх (терористів - ред.) попереджають про наслідки.

"Завдяки переговорам вдалося домогтися звільнення заручників (56 осіб)". "Але якщо вони не здадуться - це прямий шлях до того, що буде дана команда стріляти на ураження", - сказав він.

Як відомо, 9 квітня глава МВС Арсен Аваков заявив, що сепаратистську кризу в Луганську буде вирішено протягом 48 годин.

У четвер в.о президента, спікер ВР Олександр Турчинов заявив, що ніякого кримінального переслідування сепаратистів не буде в тому випадку, якщо вони складуть зброю і звільнять адміністративні будівлі.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування