МВС підтверджує, що в Кабміні 20 лютого були снайпери

Четвер, 10 квітня 2014, 15:08

Міністерство внутрішніх справ визнає, що 20 лютого в будівлі Кабінету Міністрів знаходилося 2 снайпера спеціальної групи швидкого реагування Головного управління у боротьбі з організованою злочинністю "Сокіл".

Про це на засіданні тимчасової слідчої комісії Верховної Ради сказав заступник начальника спецпідрозділу "Сокіл" Олександр Єршов, повідомляють "Українські новини".

Він зазначив, що 20 лютого за розпорядженням колишнього тоді міністром внутрішніх справ Віталія Захарченка група спецназу "Сокіл" у складі 20 осіб, серед яких 2 снайпера з Луганська, перебувала в будівлі Кабміну.

При цьому Єршов заперечує, що снайпери знаходилися на даху і вели вогонь по протестувальникам.

У той же час він визнав, що балістична експертиза вилученої у снайперів зброї не проводилася, була проведена службова перевірка, і її результати передані до Генеральної прокуратури.

Єршов також зазначив, що з 18 лютого на території Києва проводилася операція "Фортеця", згідно з якою бійці "Сокола" охороняли будівлю Міністерства внутрішніх справ і Головного управління у боротьбі з організованою злочинністю.

Начальник ГУБОЗ Сергій Руденко зазначив, що для здійснення цього плану за особистим наказом Захарченко в Київ були перекинуті групи снайперів з Луганська, Запоріжжя та Хмельницького.

Також на засіданні слідчої комісії начальник управління охорони громадського порядку Головного управління внутрішніх військ МВС Микола Климчук визнав, що в Києві з 18 лютого перебувало 30 озброєних пістолетами офіцерів ВВ.

Водночас, за його словами, з 15:00 в Києві за наказом Захарченка були озброєні вогнепальною зброєю 3500 службовців внутрішніх військ.

Крім того, о 11:30 20 лютого на вулиці Банкова та Інститутська прибули бійці спецпідрозділу "Омега", які були озброєні автоматами АК-5, 45.

Також Климчук повідомив, що 20 лютого з управління внутрішніх військ співробітникам Управління державної охорони під розписку було передано 2 автомати Калашникова.
Саме ці автомати забрали з собою при втечі Віктор Янукович і колишній командувач внутрішніх військ Станіслав Шуляк.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування