Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Москаль: в "Альфи" було завдання знищити всіх лідерів опозиції на Майдані

Четвер, 10 квітня 2014, 16:55

Голова ТСК Верховної Ради з питань розслідування протиправних дій правоохоронних органів та окремих посадових осіб під час масових акцій протесту Геннадій Москаль стверджує, що у співробітників "Альфи" було завдання знищити всіх лідерів опозиції.

Про це він сказав журналістам у четвер у Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Так, у них було завдання на знищення всіх лідерів опозиції", - сказав Москаль.

Він нагадав, що планувалося, що 18 лютого буде успішним наступ співробітників "Беркута" і Внутрішніх військ на Майдані під час проведення антитерористичної операції, і люди, які перебуватимуть на сцені, зокрема лідери опозиції, перейдуть до Будинку профспілок.

На думку Москаля, саме з цією метою в Будинок профспілок зайшли 238 співробітників спеціального підрозділу "Альфи".

Присутність бійців у Будинку профспілок підтвердив керівник "Альфи" Володимир Човганюк у присутності журналістів.

Водночас Човганюк спростував інформацію про те, що співробітники "Альфи" підпалили Будинок профспілок, і сказав, що загоряння в Будинку профспілок влаштували учасники Майдану.

Москаль також заявив про недоліки в роботі і Генпрокуратури, і правоохоронних органів під час розслідування інцидентів, пов'язаних із Майданом.
"Я, як керівник комісії, прийняв рішення сьогодні негайно звернутися до Генеральної прокуратури, щоб вказати їм на всі недоліки, які є на сьогодні (недоліки в розслідуванні справ)", - сказав він.

За словами Москаля, не проведено балістичних експертиз, також не проведено експертиз і не вилучено снайперських рушниць, які могли фігурувати в подіях лютого.

Він також зазначив, що зафіксовано було 205 випадків побиття журналістів, проте не знайдено жодного винного в побитті (починаючи з 30 листопада 2013 року).

На засіданні комісії не було кворуму. Москаль повідомив журналістам, що має намір ставити питання у Верховній Раді про переформатування слідчої комісії.

"Я ставитиму питання про переформатування цієї комісії", - сказав депутат.

Він зазначив, що комісія не змогла зібратися жодного разу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування