Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС РФ вигадав чергову страшилку про американські спецслужби

П'ятниця, 11 квітня 2014, 10:59

МЗС РФ заявляє, що американські спецслужби викрадають російських громадян.

Про це сказано в повідомленні МЗС Росії.

"Мова йде про те, що американська адміністрація, безпідставно відмовляється визнавати возз'єднання Криму з Росією, яке повністю відповідає міжнародному праву і Статуту ООН, намагається перетворити на рутинну практику "полювання" за російськими громадянами в третіх країнах з метою їх подальшої екстрадиції і засудження в США за, як правило, сумнівними звинуваченнями", - йдеться у ньому.

Москва звинувачує Вашингтон в ігноруванні двостороннього Договіру 1999 року про взаємну правову допомогу у кримінальних справах.

"Слід, однак, мати на увазі, що "правосуддя по-американськи" відрізняється упередженим ставленням до російським громадянам, а самі судові процеси над тими, хто був фактично викрадений і вивезений в США, зазвичай закінчуються обвинувальними вироками з тривалими термінами тюремного ув'язнення, як це сталося з Віктором Бутом і Костянтином Ярошенко", - йдеться в заяві МЗС.

Таким чином МЗС Росії радить громадянам Росії "утриматися від закордонних поїздок, особливо в країни, що уклали з США договори про взаємну видачу (список таких держав розміщений на сайті Держдепартаменту США) , якщо є підозри в тому, що американські правоохоронні органи можуть висунути до них якісь претензії".

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування