Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Бердянську поховали українського офіцера, вбитого росіянами в Криму

П'ятниця, 11 квітня 2014, 19:07

У Бердянську (Запорізька область) попрощалися з майором Станіславом Карачевський, розстріляним російським військовим у Криму.

Провести земляка в останню путь прибули сотні місцевих жителів, а також товариші по службі з його військової частини, передає Інтерфакс-Україна.

Як повідомив командир сакської морської авіаційної бригади Ігор Бедзай, в даний час російська сторона веде розслідування вбивства українського майора Карачевского.

Також, за його словами, сьогодні вдень росіяни випустили з Севастопольської військової комендатури капіталу Єрмоленко - товариша майора Карачевского не пред'явивши йому жодних звинувачень".

"Відомо, що проти російського сержанта Зайцева порушено кримінальну справу за фактом вбивства. Сьогодні отримав звістку, що капітан Єрмоленко - товариш Станіслава Карачевского вранці був відпущений росіянами. Йому не пред'явлено ніяких звинувачень. Значить, наші військовослужбовці були не винні в тому, що відбувається", - повідомив Бедзай .

Як повідомили в керівництві сакської морської авіабригади, "товариші по службі загиблого клопочуть про те, щоб його дружина була працевлаштована в штаб авібрігади, і разом з дітьми відправилася на місце її нової дислокації в Миколаїв, де сім'ї вже пообіцяли дати квартиру " .

Також родичі загиблого відзначили, що "обурені брехливою інформацією, яку поширюють російські ЗМІ про український майора Карачевського".

"Ми обурені цією брехнею, сфабрикованою проти Станіслава російськими ЗМІ. Вони виправдовують дії російського солдата, стверджуючи, що загиблий нібито сам спровокував своє вбивство. Це неправда. Він не пив ніколи... навіть пива, і не міг бешкетувати, як вони стверджують . Він був світлою людиною, що не зрадив свою Батьківщину, не порушив присяги на вірність Україні ", - сказав родич загиблого Олексій Портфілов.

Майора Станіслава Карачевского з військовими почестями поховали на міському кладовищі Бердянська.

Нагадаємо, ввечері 6 квітня майор Станіслав Карачевський допомагав збирати речі капітану Артему Єрмоленко, готуючись до відправки на материкову частину України.

Вони поверталися з ще одним товаришем додому. Пройшли повз КПП своєї частини, де тепер несуть службу збройні окупанти Р .

Зав'язалася супреречка. Росіяни викликали групу підсилення.

Українські офіцери намагалися знайти притулок в гуртожитку. У процесі переслідування на всіх 5 поверхах гуртожитку росіяни підірвали світло-шумові гранати.

Капітан Єрмоленко зумів сховатися в кімнаті.

У цей час вбивця - російська молодший сержант - застрелив з автомата майора Карачевского: одна куля – в тулуб, інша - в голову.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування