Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Клюєва назбирали багато "криміналу", але шукають за Майдан

П'ятниця, 11 квітня 2014, 20:16

Екс-глава АП Андрій Клюєв повідомлений про підозру і оголошений в розшук у зв'язку з причетністю до організації розгону демонстрантів на Майдані Незалежності 30 листопада 2013 року.

Про це повідомив заступник генпрокурора Олексій Баганець в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"У нас було зареєстроване кримінальне провадження, і було підготовлене повідомлення про підозру Андрію Клюєву в причетності до організації застосування сили і протидії реалізації права громадян на мирні зібрання 30 листопада. Ми звернулися до суду і отримали санкцію на його затримання, доставку до суду і оголосили його в розшук", - розповів він.

За словами Баганця, під час розслідування кримінального провадження слідчі також встановили причетність Клюєва до розкрадання державного майна.

"Це епізод щодо 2008 року, коли Клюєв, будучи ще народним депутатом, сприяв виділенню кредиту в сумі 150 млн євро з державного "Укрексімбанку" для підприємства, що належало йому і його братові, з виробництва сонячної енергії. Слідство вважає, що цей кредит був отриманий незаконно", - зазначив заступник генпрокурора.

Крім того, за словами Баганця, слідство встановило, що в 2010 році Клюєв сприяв отриманню інвестицій від держави в сумі 200 млн грн на розвиток інвестиційного проекту.

"З'ясувалося, що ці гроші не були спрямовані на реалізацію цього проекту, а пішли на погашення відсотків по кредиту, який його підприємство отримало в 2008 році для виробництва сонячних батарей. Тобто мова йде не тільки про розкрадання державних коштів, а й про використання їх не за призначенням", - підкреслив він.

Заступник генпрокурора пояснив, що щодо цих кримінальних виробництв Клюєву підозра ще не висувалася.

9 квітня стало відомо, слідчий підрозділ Генпрокуратури розслідує кримінальнеправопорушення, що вчинене колишнім главою Адміністрації президента України Андрієм Клюєвим.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування