Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сепаратисти на Донбасі захопили облпрокуратуру та міськвідділ міліції

Субота, 12 квітня 2014, 10:09

Вночі cепаратисти взяли штурмом будівлю прокуратури Донецької області, яку станом на ранок вже звільнено, а також захопили райвідділ міліції у Слов'янську.

Як зазначають самі учасники захоплення прокуратури в групі "Антимайдан Донецьк" у соцмережі "ВКонтакте", "народ з прокуратури вже йде на ОДА, менти їх не чіпали, просто вигнали з прокуратури", пише Остров.

На їх думку, група осіб штурмувала прокуратуру з власної ініціативи.

"Прокуратуру деякі хлопці взяли, щоб, напевно, справи свої спалити, або мали на меті особисті цілі", - наголошується в повідомленні.

Як повідомив у своєму Facebook журналіст, редактор "Новостей Донбасса" Олексій Мацука, наразі прокуратура працює в штатному режимі.

"Вночі сепаратисти намагалися захопити будівлю прокуратури Донецької області, однак правоохоронні органи зуміли запобігти захопленню. Разом з тим  сепаратисти встигли пошкодити частину майна всередині будівлі, також зафіксовані факти мародерства", - зазначив Мацука.

Пізніше у прокуратурі Донецької області заявили, що за фактом захоплення будівлі облпрокуратури відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 294 (масові заворушення), повідомляє Інтерфакс-Україна..

"12 квітня близько 6.05 ранку група невідомих молодиків у масках і з битами увірвалася в будівлю прокуратури . Не висуваючи вимог, агресивно налаштовані загарбники в кількості близько 40 чоловік почали барикадувати входи в будівлю меблями. О 7.30 після переговорів невідомі в масках залишили будівлю прокуратури", - йдеться у повідомленні.

За фактом спроби захоплення приміщення відкрито кримінальне провадження, на місці працює слідчj-оперативна група, триває огляд місця злочину. Будівлю повністю розблоковано. Встановлюється вартість заподіяної шкоди.

Разом з тим за даними глави МВС Арсена Авакова, у Слов'янську озброєні люди в камуфляжі захопили міськвідділ міліції.

"Тут реакція буде дуже жорсткою. Як і різниця між протестуючими і терористами", - зазначив Аваков.

Фото з Facebook "Євромайдан"
 фото з Facebook Правий сектор

Пізніше глава МВС зазначив: "У Слов'янськ вислано спецназ. До терористів із зброєю - нульова терпимість". 

Також Аваков зазначив, що у Донецьку облпрокуратуру "звільнено, черговий самопроголошений міністр оборони затриманий. 

У свою чергу "Новости Донбасса" сообщают, что над будівлею міськвідділку міліції вивісили прапор РФ та "Народного ополчення Донбасу". 

Джерело відео - Slavgorod.com.uaЭлина Шерасова

Українська правда 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування