Тарута назвав дії сепаратистів протизаконними та аморальними

Субота, 12 квітня 2014, 23:41

Голова Донецької обласної державної адміністрації Сергій Тарута вважає дії сепаратистів такими, що суперечать нормам закону і моралі.

Про це йдеться в його останній заяві, пише Новости Донбасса.

Тарута нагадує, що в суботу та неділю в Донецькій області оголошено траур за шахтарями, що загинули в результаті аварії на шахті ім. Скочинського.

"На цьому тлі невідомі озброєні люди захоплюють в області відділення міліції, грабують їх і озброюють населення", - зазначає він, додаючи, що вважає ці дії аморальними і протизаконними.

"Це - злочини проти людської гідності і пам'яті загиблих земляків. Впевнений, що ці дії терору, повинні бути класифіковані правоохоронними згідно з законом", - йдеться в заяві.

Губернатор зазначив, що весь минулий тиждень велися переговори з протестувальниками і що Донецьк відвідала делегація уряду на чолі з прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком.

"Були намічені конкретні кроки, спрямовані на розв'язання політичної кризи в країні шляхом прийняття нової редакції Конституції України. Ця Конституція закріпила б особливий статус російської мови і передачу більшості адміністративно-фінансових функцій регіонам", - підкреслює Тарута.

За словами Тарути, голос Донбасу почули, однак "деструктивні сили почали роботу, спрямовану на посилення кризи і зрив громадянського діалогу".

"Звертаюся до донеччан і жителів області. Прошу всіх не піддаватися на провокації. Донбас - це наш спільний дім. Тут немає місця агресорам і окупантам", - зазначив він.

Губернатор також повідомив, що у зв'язку з нинішніми подіями прийнято рішення про кадрове посилення силових органів Донецької області. "Ми будемо використовувати всі законні способи для оперативного наведення порядку", - заявив він.

"Завтра Вербна Неділя. В цей день нам потрібно йти до церкви, молитися за свої сім'ї, душі загиблих шахтарів і кращу долю для нашої країни. Але не піддаватися на провокації, агресивні і протиправні дії", - закликав губернатор Донеччини.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News