У Луганську, Одесі та Кривому Розі мітингували за єдність України

Неділя, 13 квітня 2014, 15:49

У кількох містах пройшли мітинги на підтримку єдності України.

Так, у Луганську на площі біля пам’ятника Тарасу Шевченку під синьо-жовтими прапорами пройшов мітинг під гаслом "Луганськ – це Україна". Міліція в одній шерензі стояла з самобороною Луганська.

Фото Євромайдан SOS
 
 

Як повідомляє Укрінформ, на площі зібралося близько 1000 чоловік, які одностайно проголосували за звернення до керівництва країни з вимогами припинити сепаратизм у Донбасі та притягти до кримінальної відповідальності тих, хто фінансує сепаратистський рух.

Мітингувальники також зажадали перевести рахунки державних та комунальних підприємств Луганщини з "Укркомунбанку", який, за даними деяких ЗМІ, є підконтрольним одному з лідерів ПР Олександру Єфремову, до одного з державних банків.

На мітингу було також оголошено про створення "Луганської сотні самооборони", яка взяла на себе охорону луганчан від нападів сепаратистів. Міліції було запропоновано спільні дії з охорони порядку.

Окрім того близько 300 учасників провели мітинг за єдність України у Кривому Розі на Дніпропетровщині.

Учасники акції скандували: "Слава нації, смерть ворогам", "Україна понад усе", "Герои не умирают", "Слава Украине, героям слава", "Кривой Рог – это Украина" и другие лозунги.

Они держат плакаты: "Вилкула на нары", "Криворожский Евромайдан", "Восток и Запад – вместе" та інші.

Мітинг за єдність України відбувся і в Одесі, учасники акції зібралися біля пам"ятнику Дюку Рішельє. 

Як відомо, мітинги за цілісність України та за федералізацію відбулися у Харкові, які завершилися стріляниною, внаслідок сутичок є постраждалі.

Також акція за єдність України проходить у Запоріжжі, активістам Євромайдану протистоять  проросійські налаштовані мітингувальники. Міліція роз"єднує обидва мітинги та поки що не допускає сутичок.

Українська правда 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News