Донецька ОДА нарахувала 10 тисяч сепаратистів в області

Неділя, 13 квітня 2014, 16:55

Наразі кількість мітингувальників у містах та районах області становить понад 10 тис. осіб.

Про це повідомила прес-служба Донецької ОДА.

У повідомленні наголошується, що ситуація в області залишається складною.

Сильний осередок напруженості зберігається в Донецьку, де під контролем активістів "Донецької республіки" залишається будівля обласної ради і обласної державної адміністрації (ОДА).

"До Центру підвищення кваліфікації мітингувальники не дали згоди перейти",- йдеться в повідомленні.

Найбільш напружена ситуація в області наразі в м.Слов’янську. За наявною інформацією під час проведення антитерористичної операції було поранено дев'ятьох людей, один загинув. П’ятьох осіб із вогнепальними пораненнями доставили до лікарень м.Артемівська, всім постраждалим надають медичну допомогу.

Крім того, на трасі Ростов-Харків між містами Слов'янськ та Артемівськ наразі триває збройне протистояння. Пересування бригад швидкої допомоги в Слов'янську нині обмежено, однак, медики всіма доступними засобами забезпечують надання невідкладної допомоги та доставку постраждалих до лікувально-профілактичних закладів.

У Краматорську 12 квітня після перестрілки було захоплено будівлю міськвідділу МВС, а також будівлю міськвиконкому. Наразі ситуація без змін.

Також були спроби захоплення міських відділень міліції в Дружківці, Добропіллі, Горлівці.

В Єнакієвому було захоплено будівлю Єнакієвської міської ради. Після проведення позачергової сесії міської ради для зняття напруження в місті мер дав згоду на поїздку до Донецька. Активісти вимагали визнати легітимність "Донецької республіки".

У Жданівці та Кіровському, за попередньою інформацією, представники "Донецької народної республіки" (ДНР) вестимуть переговори із керівниками міст стосовно питання визнання легітимності республіки.

У Дружківці відбувся мітинг прихильників створення "Донецької республіки" (близько 600 осіб). По його завершенні дві людини підняли прапор ДНР над будинком виконкому і потім залишили його. Спроб захоплення не було.

Такий самий захід відбувся у місті Дебальцеве (близько 200 осіб), вивішено прапор без захоплення будівлі. Мітингувальники вимагали зібрати позачергову сесію міськради, виставити блок-пости, не допустити входження "Правого сектора".

Із Харцизька о 10.00 неділі у бік Донецька виїхало три мікроавтобуси та один рейсовий автобус із 50 людьми в підтримку активістів "Донецької республіки".

У Слов'янському районі на території сільських рад Мирнинська, Билбасівська, Маяковська і селищної ради Райгородок було встановлено блок-пости. У Мирнинській сільраді організаторами стали так звані "зелені чоловічки" - представники проросійських сил.

Активісти в руках тримають палиці, палиці, зброї, за попередніми даними, немає. Вони зупиняють автомобілі й обшукують їх. 

В Ясинуватському районі на посту ДАІ поруч із співробітниками чергують активісти "самооборони". Активної діяльності поки не виявляють.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування