Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна на засіданні Радбезу ООН закликала Росію "залишити її в спокої"

Понеділок, 14 квітня 2014, 05:34

Росія я фактично підтримує терористів в Україні і Рада Безпеки ООН має вплинути на її дії.

Таку думку під час свого виступу на засіданні Радбезу ООН висловив представник України Юрій Сергєєв.

"Це не війна між українцями, ця конфронтація була штучно створена з метою ослаблення і руйнування самої України", - заявив він.

Сергєєв зазначив, що групи представників російських спецслужб і ГРУ РФ чисельністю по 20 людей проникають на територію країни з метою організації збройного опору владі.

"Тактика, яку використовує Росія при захоплення будівель в Донецькій, Луганській, Харківській областях - це ті ж методи, які використовувалися Криму", - зазначив український дипломат, додавши, що українська влада не дасть повториться кримському сценарію

Він нагадав, що в.о. президента Олександр Турчинов дав наказ в понеділок вранці почати антитерористичну операцію.

"Це зовсім не мирні мітингувальники, як кажуть наші російські колеги, це професійні співробітники спецслужб", - зазначив він.

При цьому Сергєєв нагадав, що тих, хто здасть зброю, не будуть переслідувати.

Також він нагадав, що офіційні російські телеканали транслюють інтерв'ю з трьома представниками попередньої влади: екс-генпрокурором Віктором Пшонкою, екс-главою МВС Віктором Захарченком та екс-президентом Віктором Януковичем - ігноруючи прохання Києва про їх видачу.

"Україна перебуває під загрозою масштабної російської терористичної операції... Ми вважаємо, що Рада Безпеки зобов'язана знайти мирне вирішення цієї кризи", - закликав він.

"Ми закликаємо російських партнерів покласти кінець діям, спрямованим на підрив територіальної цілісності і суверенітету України. Ми просимо залишити нас у спокої... Це останній крик про допомогу", - підкреслив Сергєєв.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування