Росії вже ніхто не вірить - представник Франції у Радбезі ООН

Понеділок, 14 квітня 2014, 09:05

Спостерігачі ООН в Україні стверджують, що за захопленням адміністративних будівель у Слов'янську стояли "добре озброєні і організовані ополченці".

Про це заявив помічник генерального секретаря всесвітньої організації з політичних питань Оскар Фернандес-Таранко на засіданні Ради безпеки ООН.

За його словами, спостерігачі ООН "бачили озброєних ополченців з АК-47, кулеметами і снайперськими гвинтівками".

Помічник генсека зазначив, що, починаючи з 6 квітня, "озброєні особи" займали державні будівлі і конфіскували вогнепальну зброю у Донецьку, Луганську та Харкові.

"За останні 24 години хвилювання і захоплення державних будівель тривали принаймні ще в п'яти містах східної України, включаючи міста Слов'янськ, Краматорськ і Дружківку", - сказав він.

Фернандес-Таранко повідомив, що в ході маніфестацій в Харкові в неділю було поранено близько 50 осіб.

У свою чергу, представник Франції в Раді безпеки ООН закликав Росії не заперечувати очевидної причетності російських військ до подій на сході України

"Ми бачимо, що вибух насилля на сході України – не спонтанний. Ми бачимо, що реалізується кримський сценарій – спочатку діють агресивні проросійськи налаштовані люди, а тоді за ними приходять дисципліновані озброєні люди в масках і камуфляжі. Все це поширюється інтернетом", - сказав він.

"Попри заперечення Росії, їй уже ніхто не вірить. Росія не розуміє, що інтернет існує і заперечує очевидне", - заявив представник Франції у Радбезі ООН. 

Він також закликав Росію виконувати свої зобов’язання як гаранта безпеки у світі, як члена Ради Безпеки ООН. 

Політик також відзначив холоднокровність у діях української влади, яка попри провокації намагається вирішити це питання через дипломатичний діалог. 

ИТАР-ТАСС, УНІАН (за матеріалами Еспресо.TV)

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News