Українська криза зблизить ЄС і США - глава Мінфіну Німеччини

Понеділок, 14 квітня 2014, 09:49

Українська криза може сприяти відновленню й переоцінці відносин між європейськими країнами та США.

Про це заявив міністр фінансів Німеччини Фольфганг Шойбле в Конгресі США на засіданні міністрів фінансів країн "двадцятки", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я переконаний, що українська криза допоможе нам зміцнити трансатлантичні зв'язки й переоцінити наші спільні інтереси", - заявив він.

За словами німецького міністра, це викликане "скочуванням (Російської Федерації) до зразка минулого століття".

Шойбле звинуватив Росію в "імперських амбіціях", що суперечить прагненню до глобалізації світової економіки.

"Глобалізація й імперії не можуть іти поруч", - сказав міністр.

За словами Шойбле, "Росія на даний час не може представити країнам, які розвиваються, привабливу модель (розвитку)", а Європа й США "виглядають конкурентоспроможними й привабливими на світовій арені".

Раніше, у п'ятницю, глава американського Мінфіну Джейкоб Лью заявив, що країни "сімки" єдині у питанні про можливе посилення санкцій проти Росії.

Коментуючи зустріч у рамках засідання голів фінансових відомств "двадцятки" з міністром фінансів Росії Антоном Силуановим, він повідомив, що США як і раніше вважають, що Росія повинна "заплатити високу ціну" за Крим, а також готові до нових санкцій у випадку "дій з ескалації ситуації в Україні".

Американський міністр також зазначив, що він "звернув увагу (Сілуанова) на те, що в "сімці" існує міцна єдність у питанні посилення санкцій".

Сілуанов же після зустрічі з Лью сказав: "З американським колегою була розмова, що у випадку ескалації ситуації в Україні можуть бути введені додаткові санкції у відношенні Росії. Зі свого боку я сказав про те, що будь-які санкції суперечать завданням, які ми розглядаємо, у тому числі в рамках "двадцятки".

"Ми залишилися при своїх позиціях", - констатував Силуанов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News