ЗМІ відстежили зв'язки сепаратистів: регіонали, КПУ, Росія

Понеділок, 14 квітня 2014, 12:07

До дестабілізації ситуації на Сході України доклала руку місцева бізнесова та політична еліта.

Про це йдеться в дослідженні ТСН.Тиждень.

Журналісти стверджують, що виявили очевидну підтримку сепаратистських рухів людьми з Партії регіонів та комуністів.

У Донецьку на початку хвилі сепаратистських мітингів з'являється Павло Губарєв, який оголосив себе народним губернатором.

"Я знаю, що до нього приїжджали депутати Держдуми. Він з ними спілкувався та радився. Потім його заарештували. Вони, крім Губарєва, ні з ким не зустрічалися більше", - розповів громадський активіст Денис Казанцев.

Губарєв бував на прийомі у Жириновського й у друзів за "інтересами". З Олексієм Худяковим, нацистом з Москви, Губарєв познайомився на російському форумі, який фінансується РФ, і зараз частина організацій, які беруть участь у форумі, ведуть підривну діяльність на території України.

"Губарєв працював раніше з Партією регіонів. А точніше – з Миколою Левченком", - каже Казанцев.

Коли Губарєв проривався на сесію донецької міськради, депутати відмовили йому у виступі, лише регіонал Левченко наполіг, щоб Губарєв виступив.

Пізніше він дав слово Губарєву і на сепаратистському мітингу. Коли до захопленої будівлі облради приїхав Ринат Ахметов і забрав на переговори сепаратиста, Левченко сказав: "По-перше, Денис поїхав з моїм другом. Я йому довіряю своє життя".

Зараз Левченко став більш поміркованим у публічних діях.

"Левченка просили відійти у бік, бо він кидав тінь на тих, кого представляв, на Ахметова. Його роль була деструктивною", - каже журналіст Денис Гармаш.

Керувати обласною донецькою міліцією призначили Костянтина Пожидаєва - колишнього керівника служби безпеки ДТЕК Рината Ахметова.

Пожидаєв вже подав у відставку, але, якщо вірити донецькому сайту, в блокуванні військової частини в Артемівську брав участь його брат і племінник та депутати сільрад від Партії регіонів.

А один з керівників підконтрольній донецькій міліції спортивній організації "Динамо" Юрій Сивоконенко в Москві заявляв, що виборів 25 травня не буде.

До речі, не останню роль у сепаратистських мітингах у Донецьку зіграла КПУ. За інформацією спецслужб, два тижні тому в одному з готелів, який належить депутату-регіоналу, зупинявся Петро Симоненко.

Спецслужби запевняють - жив під чужим прізвищем. Він мав на меті обговорити подальшу стратегію роботи комуністів щодо федералізації України.

Цікаво, що у Луганську на питання "Хто тут головний?" відповідають без роздумів - Олександр Єфремов. "В Україні він має великі проблеми, бо всі потоки, на яких він "сидів", перекриті. У нього залишився лише Луганськ. Це відчайдушна спроба втриматися – сепаратизм", - каже Денис Казанцев.

Родіон Мірошник - права рука Олександра Єфремова, депутат облради від Партії регіонів на Луганщині та до минулого тижня керівник державного луганського телебачення.

Він керує антиукраїнською пропагандою за гроші платників податків. Пан Мірошник був тамадою на зібраннях під прапорами Росії. Після них відбулися захоплення облради та зміна прапору.

У листі співробітники луганського держтелебачення просять звернути увагу на генерального продюсера В. Матвєєва. Це російський іміджмейкер та друг Мірошника.

Після його приходу державне луганське телебачення почало гнути лінію Кремля. Кажуть, саме іміджмейкер з Росії керує каналом, апаратура держустанови використовується на сепаратистських мітингах, а сам він організатор багатьох фейкових новин для російських каналів.

ТСН не звинувачує Єфремова у сепаратизмі, проте факти про його найближчих соратників говорять самі за себе.

"Місцева влада, а саме ПР, навряд зацікавлена в сепаратизмі та приєднанні до іншої країни. Їх цікавить федералізація. Вони хочуть державу в державі, щоб їх не чіпали", - каже Казанцев.

Місцева бізнес-еліта не врахувала, що її теж використовують. За даними видання, на сході України створено близько сорока воєнізованих організацій. В області є три координатори, які систематично літають до Москви, заявляє ТСН.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування