Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС Британії: Заворушення в Україні спланувала Росія

Понеділок, 14 квітня 2014, 14:46

За подіями на сході Україні стоїть Росія, яка хоче дестабілізувати країну і зірвати президентські вибори.

Про це заявив міністр закордонних справ Великобританії Вільям Хейг, передає "Інтерфакс-Україна".

"Не може бути жодних сумнівів, що це було заплановано Росією: сили, які в цьому беруть участь, добре озброєні, добре підготовлені, добре екіпіровані та скоординовані, поводяться так само, як і російські військові поводилися в Криму", - сказав він.

За словами Хейга, "є всі ознаки подальшого зростаючого навмисного порушення незалежності і суверенітету України, і це також дуже небезпечно".

При цьому глава британського МЗС також вважає, що "частина з того, що ми бачимо в поведінці Росії - це навмисна дестабілізація України і загроза (президентським) виборам".

"Тому має бути чітка міжнародна реакція... Дуже важливо реагувати на те, що зробила Росія", - сказав глава МЗС Великобританії.

Відповідаючи на запитання про можливе застосування третьої фази економічної санкцій, Хейг зазначив, що це залежатиме від розвитку подій.

"Важливо обговорити час і розширення подальших санкцій, які можуть бути застосовані відносно окремих осіб Росії, завершити підготовку далекосяжних економічних заходів. Для подальшої ескалації Росією цієї кризи, якої ніхто в ЄС не бачив, будуть наслідки", - запевнив дипломат.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування