Від початку анексії Криму в Україну не пустили 12 тисяч росіян

Вівторок, 15 квітня 2014, 12:12

Від початку анексії Криму українські прикордонники не пропустили в Україну близько 12 тисяч росіян.

Про це повідомили у Державній прикордонній службі України.

Лише минулої доби у в’їзді в Україну було відмовлено майже 250 громадянам Росії.

"Всього ж з початку таких заходів в Україну не пропустили 12 тисяч громадян РФ, які могли брати участь в екстремістській діяльності на території нашої держави", - зазначили у відомстві.

Крім того, Державна прикордонна служба України запевняє, що "організовані групи провокаторів, особливо з числа громадян Росії, не можуть перетнути державний кордон України чи потрапити на материкову частину з окупованого Криму".

Під час прикордонного контролю на межі з півостровом ретельно перевіряють транспортні засоби та документи всіх без виключення осіб, зазначають у ДПС.

Також у ДПС заперечують інформацію, поширену в ЗМІ, про нібито перетин державного кордону "зеленими чоловічками" на вантажівках, в тому числі із Криму або із РФ, не відповідає дійсності.

У понеділок для перевірки у пункті пропуску "Успенка", що в Донецькій області. Українець повертався із Росії легковим автомобілем "Мерседес".  

Прикордонники звернули увагу на нервову поведінку 49-річного чоловіка.

Виявилося, що українець віз під килимом у багажному відділенні  20 прапорів Російської Федерації. Крім того 5 таких прапорів він сховав серед особистих речей. Стосовно громадянина провели "фільтраційно-перевірочні заходи, а прапори вилучили".

Також на Чернігівщині у пункті пропуску "Нові Яриловичі" прикордонно-митна оглядова група виявила пристрій для негласного збору інформації. Пристрій у вигляді ручки, який віз росіянин, працівники пункту пропуску знайшли у барсетці під переднім пасажирським сидінням автомобіля "Вольво". 

У понеділок у  пункті пропуску "Червонопартизанськ" прикордонники Луганського загону  затримали громадянина Росії, який мав намір потрапити в Україну рейсовим автобусом "Гуково-Свердловськ".  

Під час перевірки 45-річний чоловік не зміг вказати мети своєї поїздки. Крім того, в особистих речах він віз військовий казанок, сухе горюче, водо-вітростійкі сірники, ножик складаний, газову грілку для приготування їжі, термоодяг, спальний мішок, продукти харчування тривалого зберігання, носій інформації - жорсткий диск, прапор олімпіади "Сочі-2014" та інші речі військового призначення. Наразі росіянину відмовлено у пропуску та заборонено в’їзд в Україну терміном на 3 роки.  

А у пункті пропуску "Доманове", що на Волині,  прикордонники Луцького загону не пропустили в Україну двох громадян Білорусі.

Під час перевірки один із чоловіків виявляв агресію, не виконував законні вимоги прикордонного наряду та взагалі – намагався втекти. Чоловіка вартові кордону відразу затримали. Під час затримання він чинив супротив. Також під час огляду в автомобілі було виявлено ніж та гумовий кийок.

Білорусу-втікачу заборонено в’їзд в Україну терміном на 3 роки, іншому його співвітчизнику  відмовлено в пропуску через кордон у зв’язку з непідтвердженою метою поїздки.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування