Прокуратура взялася за сепаратизм Царьова

Вівторок, 15 квітня 2014, 14:29

Прокуратура м. Києва внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення депутатом Олегом Царьовим за посягання на територіальну цілісність.

 Про це йдеться у повідомленні Генеральної прокуратури.

"Така реакція прокуратури пов’язана з публічними виступами Царьова під час масових заходів, а також у засобах масової інформації, у яких він закликав до роз’єднання країни, посягав на територіальну цілісність держави та висловлював сепаратистські наміри", - сказано в повідомленні.

Як повідомив в.о. Генпрокурора Олег Махніцький, за даним фактом прокуратура міста Києва розпочала досудове розслідування, у ході якого буде встановлений ступінь відповідальності політика за поширення сепаратистських ідей.

У разі підтвердження цих фактів і його вини Генпрокуратурою буде підготовлено звернення до Верховної Ради з поданням щодо зняття статусу народного депутата з парламентарія О.Царьова.

Водночас може бути внесено подання до Центрвиборчкому стосовно позбавлення його статусу кандидата в Президенти України.

Окрім того, у зв’язку з подіями, які сталися за участі Царьова 14 квітня у місті Києві під час його відвідин однієї з телекомпаній, органами внутрішніх справ відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство).

Процесуальне керівництво здійснює прокуратура м. Києва.

Як відомо, раніше Царьов заявив, що визнав Донецьку народну республіку заявив, що готовий очолити сепаратистів,  і обіцяв зробити все, шоб зірвати вибори президента.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування