Міліція Горлівки готова звільнити держбудівлі, "був би наказ"

Середа, 16 квітня 2014, 17:25

Горлівська міліція готова звільнити захоплені сепаратистами будівлі, але відповідний наказ їм не надходив.

Про це заявив заступник начальника міліції Горлівки Герман Приступа в інтверв'ю сайту gorlovka.ua.

За його словами, Горлівський гарнізон міліції - це понад 800 осіб, більшість з яких не мають наміру зраджувати присязі на вірність Україні.

"Мені дзвонять знайомі працівники міліції у відставці. Вони кажуть, що готові звільнити будівлі від загарбників, що з'явилися з прапорами чужої держави. Був би лиш наказ", - сказав він.

Приступа повідомив, що в понеділок серед тих, хто прийшов захоплювати будівлю управління МВС, він впізнав раніше судимих.

"Серед тих, хто прийшов нас захоплювати, я упізнав раніше судимих. Багато було п'яних. Ми забарикадували ворота двома автозаками, але натовп їх змела", - сказав він.

Приступа повідомив, що всі міліціонери були озброєні.

"Тільки з автомата я розстріляв вісім магазинів. Чотири у мене ще залишилося. Хотів би вбити когось, міг би. Особливо в той момент, коли натовп заполонив хол. Але не зробив цього", - зазначив Приступа.

Він додав, що всього серед загарбників було двоє поранених у ноги, обох поранив він.

Приступа розповів, як його і начальника міліції Андрія Крищенка захопили .

"Я віддав свій пістолет Андрію Крищенку, а сам, озброївшись автоматом, разом з двома колегами замкнувся у кімнаті чергового. Але бойовики зламали ґрати. Після нетривалих переговорів я вирішив вийти, але перед цим розібрав автомат.

Мене вивели на подвір'я, штурхаючи по дорозі. Андрія Крищенка повалили додолу, били ногами, палицями. Я побачив, що йому зламано ніс, розбито голову. На нас залишилися бронежилети, а каски позривали. Крищенка потім відвезли на "швидкій" в лікарню ", - розповів Приступа.

Загарбники вимагали від нього перейти на бік сепаратистів, але він відмовився.

"Пояснив, що в штаб "своєї" республіки" везти мене безглуздо, я їм присягу давати не буду - вони не представляють народ України", - зазначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування