Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міноборони заявляє, що військові з Краматорська відступили, але зброю здали своїм

Четвер, 17 квітня 2014, 09:48

15 одиниць броньованої техніки (БМД) від Пчолкіно на околиці Краматорська станом на 8 ранку 17 квітня повертаються до місця постійної дислокації у Дніпропетровській області.

Про це повідомляє Міністерство оборони України,. нагадуючи, що вони були заблоковані поблизу Пчолкіно проросійськи налаштованими активістами

"Переговори щодо деблокування українського військового підрозділу з протестувальниками, серед яких знаходилися особи в уніформі, в масках та зі зброєю, провів командувач Високомобільних десантних військ Збройних Сил України полковник Олександр Швець", - зазначає відомство.

"В результаті переговорів військові вийшли з оточення з особистою зброєю та на штатній техніці", - заявляє Міноборони.

Відомство уточнює: "З метою уникнення жертв серед цивільного населення, військовослужбовці віддали затвори від частини стрілецької зброї командувачу ВДВ, який виступив гарантом незастосування зброї проти місцевих мешканців, використовуваних озброєними екстремістами в якості живого щита".

За час блокування сутичок з місцевими жителями не було.

"Ще 6 одиниць техніки (БМД) Збройних Сил України, захоплених напередодні озброєними екстремістами, залишаються заблокованими у центрі міста Слов’янськ", - констатує міністерство.

"Особовий склад та екіпажі цих бойових машин, серед яких більшість – призвані під час мобілізації військовозобов’язані, відбули до місця постійної дислокації у Дніпропетровській області", - йдеться в повідомленні.  

Крім того, Міноборони повідомляє, що 16 квітня було посилено охорону військового аеродрому в Краматорську Донецької області.

"В ході антитерористичних заходів на територію аеродрому прибув один з підрозділів Збройних Сил України. Військовослужбовці виконали комплекс заходів з метою забезпечення протидії можливим нападам диверсійно-терористичних груп та спробам захоплення військового об’єкту", - йдеться в повідомленні у четвер вранці.

"На даний час обстановка навколо військового аеродрому контрольована, об’єкт працює в штатному режимі. Особовий склад забезпечений всім необхідним та готовий до виконання завдань за призначенням", - інформує Міноборони. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...