Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Запоріжжі відкрили справу за державну зраду

Четвер, 17 квітня 2014, 11:39

СБУ розслідує кримінальну справу стосовно мешканця області за фактом вчинення державної зради в інтересах Російської Федерації.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Запорізької області.

"Встановлено, що 33-річний мешканець Енергодара, перебуваючи на території Автономної республіки Крим, отримав злочинне завдання від представника державних органів Російської Федерації щодо надання допомоги в проведенні підривної діяльності проти України", - йдеться у повідомленні.

Завербованому українцю доручили здійснювати діяльність щодо підривання обороноздатності Збройних Сил України, а також створення умов для діяльності на території держави іноземних розвідок та захоплення південно-східних регіонів шляхом відстеження розміщення українських військових підрозділів та правоохоронців на маршруті Севастополь - Мелітополь - Луганськ.

Чоловіку вже повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.111 Кримінального кодексу України (державна зрада). Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Як відомо, нещодавно Верховна Рада підтримала посилення відповідальності за вчинення злочинів проти національної безпеки. Зокрема мінімальний срок позбавлення волі у якості покарання за державну зраду підвищений з 10 до 12 років.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування