Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЗМІ: США можуть таємно надати допомогу Україні

Четвер, 17 квітня 2014, 13:11

Сполучені Штати розглядають можливість таємно надати допомогу Україні, зокрема налагодивши поставки зброї в країну.

Про це пише американське видання The Daily Beast.

Журналісти зазначають, що "секретний" візит глави ЦРУ Джона Бренана у Київ у неділю міг бути більш ніж попередженням Москві.

"Білий дім схиляється до постачань в Україну зброї для ведення партизанської війни, наприклад вибухівки, мінометів, стрілецької зброї та гранат", - пише видання.

Чиновники у Вашингтоні вагають з рішенням щодо військового співробітництва з Україною. По-перше, зазначає автор статті, вони бояться, що своїми ж руками передадуть важливу інформацію в руки Москві, яка має сильний вплив у регіоні.

"По-друге, чиновники Білого дому не хочуть вдаватися до військового втручання, поки російські війська не увійдуть в східну Україну. Вони не хочуть, щоб прихована допомога Штатів послужила приводом для вторгнення Росії", - наголошується в статті.

У той же час, у Вашингтоні розглядають згаданий варіант всерйоз: міжнародна ізоляція і економічні санкції не справили належного впливу, що ставить під сумнів авторитет США.

"Іншими словами, вони приходять до думки, що США повинні підсилити можливі санкції, щоб змусити Путіна задуматися", - йдеться в статті.

Офіційно ж в Білому домі говорять про посилення санкцій проти Росії, спростовуючи вожность військового участі. Так, США і Євросоюз заявляють про те, що готові ввести нові санкції проти Росії у разі відсутності прогресу в українській кризі після переговорів у Женеві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування