Європарламент: ЄС має бути готовий ввести економічні санкції проти Росії

Четвер, 17 квітня 2014, 14:24

Європарламент вважає, що нинішня ситуація в Україні вимагає від Ради ЄС посилити другий етап санкцій щодо Росії і бути готовим до третього етапу (економічні санкції).

Про це йдеться в резолюції, ухваленій у четвер у Страсбурзі.

Євродепутати також підтверджують "свій заклик до Ради ЄС швидко застосувати ембарго на зброю і технології подвійного призначення".

Європейський парламент закликає "вжити заходів проти російських компаній та їх дочірніх підприємств, особливо в енергетичному секторі, а також щодо російських інвестицій та активів у ЄС, і переглянути всі домовленості з Росією з метою їх можливого зупинення".

На думку європарламентарів, газопровід "Південний потік" не повинен бути побудований. Вони виступають за диверсифікацію джерел постачання енергоносіїв.

При цьому в ЄП переконані, що допомога ЄС Україні у забезпеченні реверсу за рахунок диверсифікації, підвищення ефективності використання енергоресурсів і ефективний технологічний взаємозв'язок з ЄС зміцнять Україну перед обличчям політичного та економічного тиску.

Європейські депутати вітають заходи, які вже були прийняті Єврокомісією, які дозволять Україні вирішити енергетичну кризу у разі скорочення Росією поставок газу. Європарламент закликає Раду ЄС та Комісію допомогти Києву вирішити давній газовий конфлікт з Москвою.

Європарламент також підкреслює "нагальну необхідність міцної спільної політики енергетичної безпеки з метою зниження залежності ЄС від російських нафти і газу, в тому числі за допомогою диверсифікації джерел постачання енергоносіїв, повної реалізації "Третього енергетичного пакета" і можливості призупинення, при необхідності, імпорту (російського - ред.) газу".

Раніше вже повідомлялося, що США та Євросоюз готові запровадити нові санкції проти Росії, у разі відсутності прогресу в українській кризі після переговорів у Женеві.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування