В України є шанс стати членом ЄС - Європарламент

Четвер, 17 квітня 2014, 16:19

Україна й інші країни Східного партнерства мають європейську перспективу й можуть подати заяву про членство.

Це наголошується в резолюції Європарламенту, ухваленій у четвер у Страсбурзі на засіданні, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Європарламент нагадав, що "угода про асоціацію з Україною та іншими країнами Східного партнерства не є кінцевою метою у відносинах із ЄС".

"У відповідності зі статтею 49 Договору про ЄС, Грузія, Молдова й Україна, як будь-яка інша європейська держава, мають європейську перспективу й можуть подавати заяви про прийом до членів Союзу за умови, що вони дотримуються принципів демократії, поваги основних свобод і прав людини, прав меншин і забезпечують верховенство права", - констатує ЄП.

Європарламент зазначив, що побоювання Росії відносно процесу асоціації України й інших східних сусідів з ЄС "мають бути належним чином вирішені й пояснені для того, щоб зменшити побоювання нових геополітичних роздільних ліній на європейському континенті".

"Кожна країна має повне право зробити свій політичний вибір, а відносини ЄС зі Східними партнерами спрямовані на просування процвітання й зміцнення політичної стабільності, від чого Російська Федерація також виграє", - запевняють у ЄП. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування