Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Український Червоний хрест звинувачує росіян у захопленні його майна в Криму

П'ятниця, 18 квітня 2014, 14:24

Товариство Червоного Хреста України заявляє, що російський Червоний хрест незаконно захопив їхнє майно в Криму.

Про це на прес-конференції сказав президент Товариства Червоного Хреста України Іван Усиченко, повідомляють Українські новини.

За його словами, керівництво російського Червоного Хреста 28 березня провело засідання, де було ухвалене рішення створити на анексованих територіях Криму, у Сімферополі й Севастополі, свої відділення Червоного Хреста.

"У зв'язку з такою ситуацією нами було ухвалене рішення направити лист керівництву російського Червоного Хреста про неправомірні дії й створення відділень Червоного Хреста на території Криму й відчуження майна, що належало товариству й відділенням Червоного Хреста Криму й міської організації Червоного Хреста Севастополя", - сказав Усиченко.

З його слів, майно опечатане не було, але було проведено установча конференції на базі кримської організації, і майно залишилося за російським Червоним Хрестом.

Він додав, що вартість захопленого майна становить близько 5 млн доларів, зокрема було захоплено приміщення площею 500 кв. м у Сімферополі й ще 6 приміщень кримських районних відділень, які є власністю Червоного Хреста України, а також оргтехніку, продуктові набори й недоторканні запаси на випадок виникнення надзвичайних ситуацій.

Усиченко зазначив, що, незважаючи на захоплення приміщень, співробітники, які працювали в складі українського Червоного Хреста, продовжують працювати там само, але під російським керівництвом.

Разом з тим заступник генерального секретаря Товариства Червоного Хреста України, завідувач міжнародним відділенням Валерій Серговський зазначив, що Червоний Хрест Росії міг би законно займатися своєю діяльністю на території Криму, якби він звернувся до українського Червоного Хреста й попросив дозволу виконувати певні програми на території Криму з метою проведення гуманітарних акцій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування