Тимошенко після зустрічі з "Оплотом" організовує круглий стіл у Донецьку

П'ятниця, 18 квітня 2014, 21:41

Кандидат у президенти Юлія Тимошенко заявила, що після поїздки в Донецьк вирішила організувати там всеукраїнський круглий стіл.

Про це вона сказала в ефірі "Шустер Live".

Тимошенко пояснила, що їздила в Донецьк, щоб провести переговори "з групами тих людей, які вже багато днів поспіль блокують ОДА" і "подивитися, як відбувається формування руху опору".

Екс-прем'єр зазначила, що змогла зустрітися з двома групами людей, які блокують держустанови, і після "багатогодинних переговорів" зрозуміла, що "компроміс можливий".

Вона заявила, що "діалог розпочато".

"Ми домовилися про те, що ми буквально через день зустрічаємося ввечері, і продовжуємо наш діалог до того моменту, коли ми можемо побачити рішення, які влаштовують всіх", - заявила Тимошенко.

"Я запропонувала організувати саме в Донецьку в найближчі дні, відразу ж після свят, великий круглий стіл, де була б представлена ​​практично вся Україна, щоб за цим круглим столом вперше сіли всі, хто представляють всі групи, що блокують сьогодні адміністративні будівлі на Сході", - зазначила вона.

Тимошенко додала, що хоче, щоб за цим столом виявилися представники інтелігенції, авторитетні люди з Західної та Центральної України, а також політики всіх фракцій.

"Я вірю в круглий стіл і вірю у домовленості в Женеві", - зазначила екс-прем'єр.

"Я думаю, що той діалог, який нам вдалося почати, допоможе зробити так, щоб всі домовленості в Женеві були реалізовані", - сказала Тимошенко.

Водночас політик заявила, що якщо агресія Росії продовжиться після того, як в Україні буде досягнуто компроміс між українцями зі Сходу і Заходу, коли будуть ухвалені необхідні закони та зміни до Конституції, українці будуть себе захищати.

"Ми, українці, повинні будемо захищати всіма можливими способами свою країну, свої сім'ї, територію своєї країни", - додала Тимошенко.

Водночас "регіонал" Микола Левченко заявив, що люди, які блокують будівлі в Донецьку, сказали йому, що перегововори з ними у п’ятницю ніхто не проводив.

Пізніше ведучий Савік Шустер повідомив, що отримав підтвердження того, що Тимошенко зустрічалася з представниками "Оплоту" та представниками самопроголошеної "Донецької народної республіки".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування