Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Джемілєв сказав, коли кримські татари проведуть свій референдум

Субота, 19 квітня 2014, 19:18

Кримські татари проведуть свій національний референдум про статус Криму, щойно виникнуть прийнятні для цього умови і з'являться гарантії його безперешкодного проведення.

Про це заявив нардеп, лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв , паше Крим.Реалії.

За словами Джемілєва, Курултай кримськотатарського народу, який пройшов 29 березня, планувалося скликати тільки з одного питання - про проведення референдуму серед кримських татар.

"Але, на жаль, вже після його скликання спливли й важливіші питання про гарантії безпеки для нашого народу", - зазначив Джемілєв.

За його словами, з питання референдуму Курултай на той момент не міг прийняти ще чіткого рішення.

"Ми ж хочемо, щоб наш референдум був прозорим, щоб були міжнародні спостерігачі, а зараз, коли нікого туди не пускають, ми ці вимоги не зможемо виконати. Тому потрібний час для того, щоб були створені такі умови", - пояснив нардеп.

Також Джемілєв підкреслив, що референдум про статус Криму від 16 березня не може вважатися законним.

"Ми володіємо точними відомостями, що він сфальсифікований. Кримські татари не брали в ньому участі, наш бойкот був повним  і він дотримувався практично всіма нашими співвітчизниками", - сказав Джемілєв.

Також він заявив: усі рішення щодо зміни статусу Криму прийняті без урахування думки корінного народу Криму, і тому, згідно з міжнародним правом, не можуть вважатися законними.

"Своє слово ми ще маємо сказати. І найбільш переконливою формою цього слова буде референдум. Ми проведемо його, щойно виникнуть прийнятні умови, будуть гарантії його безперешкодного проведення", - підсумував Джемільов.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування