Центробанк РФ закрив в Криму чотири українські банки

Понеділок, 21 квітня 2014, 11:00

Центральний банк Росії повідомив про припинення роботи філій чотирьох українських банків на території тимчасово окупованої АР Крим.

Про це повідомляє BBC Україна.

До переліку банків потрапили: "Приватбанк" (Дніпропетровськ), "Всеукраїнський акціонерний банк" (Київ), "Банк "Київська Русь" (Київ) та "Імексбанк"(Одеса).

У ЦБ РФ пояснюють таке рішення тим, що ці банки не виконують зобов'язань перед кредиторами (вкладниками).

"Рішення про припинення діяльності підрозділів українських банків зумовлене виключно завданнями захисту інтересів вкладників і клієнтів, законні права яких порушені, у тому числі внаслідок фактичної зупинки роботи підрозділів цих банків в Республіці Крим та місті федерального значення Севастополі, а також відсутності перспектив відновлення ними діяльності", - йдеться в повідомленні Центрального банку РФ.

Разом з тим журналісти повідомляють про те, що в Криму стоять величезні черги біля тих відділень банків, які ще працюють.

"(Українські) банки пішли реально, - розповів кримський бізнесмен Володимир Кунцов. - Стосовно російських банків, то вони сюди не зайшли. Зрозуміло, що всі великі російські банки бояться санкцій".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News