Байден уже говорить із Турчиновим. Може йтися про зброю?

Вівторок, 22 квітня 2014, 09:52

Віце-президент США Джо Байден у вівторок вранці у Києві проводить переговори з в.о. президента, спікером парламенту України Олександром Турчиновим.

Як повідомляє "Інтерфакс" із посиланням на агентство АП, переговори проходять у будівлі Верховної Ради.

Пізніше Байден планує зустрітися з українським прем'єром Арсенієм Яценюком, а також виступити перед українськими депутатами, зазначає агентство.

Американський експерт із питань безпеки Беррі Пейвл сказав в інтерв’ю Deutsche Welle:

"Якщо віце-президент (Байден) оголосить про певні конкретні кроки, це стане сигналом, який може налякати Путіна. Україні потрібна зброя для захисту від російського вторгнення. Якщо ж цей візит матиме лише символічний характер, тоді він ні до чого не призведе: коли Байден поїде з України, там все залишиться так, як є".

За його словами, візитом Байдена до України США, "перш за все, хочуть показати, що підтримують український народ – і яке б значення у це хто не вкладав".

"Однак я б волів, щоб у ході цього візиту були заявлені конкретні речі – наприклад, про поставки легітимної зброї – засобів протиповітряної оборони чи малокаліберної зброї. Для незалежної держави було б цілком доречно отримати таку зброю. Тим більше, що збройні сили України недостатньо озброєні. Україна потребує багато допомоги", - вважає експерт.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News