Сенатори вимагають від Обами жорстких санкцій проти "Газпрому"

Вівторок, 22 квітня 2014, 10:56

Республіканці та демократи у сенаті США вимагають від президента Барака Обами запровадити жорсткі санкції проти російських енергетичних компаній та банків.

Про це повідомляє "Голос Америки".

Американські законодавці, як республіканці, так і демократи, вважають, що США можуть зробити більше, аби зупинити агресію Росії проти України.

"Якщо Росія не почне негайно відводити свої 40 тисяч військових від кордонів України, які залякують людей в Україні, я вірю, що ми мусимо накласти санкції на російські енергетичні компанії - Газпром та інші", - заявив сенатор-республіканець Боб Коркер.

За його словами, США мусять також "вдарити по великих банках і однозначно збільшити військову допомогу Україні".

"Ми допомагаємо військовою технікою та іншим шляхом 138-ми країнам у всьому світі. І для нас не включити до цього числа Україну - просто ненормально. Частково у проблемах, які переживає Україна, винний Захід. І просто їх залишити наодинці, як ми це зараз робимо, - я цього зрозуміти не можу", - заявив сенатор.

Він припускає, що "Росія продовжуватиме зі своїми підривними операціями".

"Якщо так триватиме, ми втратимо Східну Україну і це стане геополітичною катастрофою", - заяви Коркер.

З ним погоджується і сенатор-демократ Кріс Мерфі.

"Я думаю, що настав час значно посилити санкції на російські енергетичні компанії та банки. Якщо Росія залишиться безкарною, я вірю, що наступною жертвою стане країна-член НАТО", - вважає він.

Сенатор пояснив ЄС, що санкції проти Росії можуть бути болісними для неї, "але настав час їм очолити цей процес".

"І США можуть зробити багато, щоби зменшити цей біль для Європи. Наприклад, ми можемо імпортувати скраплений газ, може, не прямо зараз, а через шість місяців, рік, півтора роки, аби покрити ціну, яку мусить заплатити європейська економіка через дії Росії", - заявив Мерфі.

Сенатори закликали Білий дім прислухатися до Києва та реагувати не лише словами, а і діями.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування