Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведєв пригрозив СОТ, що Росія "покаже зуби"

Вівторок, 22 квітня 2014, 11:44

Якщо відносно продукції з Росії будуть введені обмеження з боку інших країн-учасниць СОТ, РФ готова відстоювати свої права, заявив прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв.

Про це він сказав, виступаючи зі звітом у Держдумі РФ у вівторок, повідомляють РІА Новости.

Треба відповідати на введення обмежень щодо російських товарів, зокрема через суди і Світову організацію торгівлі, заявив Медведєв.

"Нас 17 років, по суті, тримали "в передпокої", де ми наполегливо доводили, що гідні увійти у світове торговельне співтовариство і відповідаємо його стандартам. Тепер у нас з'явилося повне право вимагати дотримання встановлених правил від інших країн - учасниць СОТ - щодо російських товарів", - сказав прем'єр РФ.

"Тут не потрібно соромитися. Якщо це обгрунтовано і законно - можна і "зуби показати". Будемо звертатися до судів, включаючи Орган з вирішення спорів в рамках СОТ", - заявив Медведєв.

Медведєв також заявив, що будуть розроблені закони для захисту інтересів російського бізнесу, порушених застосуванням санкцій.

"Вважаю також правильним підготувати пропозиції для прийняття законів, спрямованих на захист інтересів російського бізнесу, порушених застосуванням до нього незаконних санкцій", - сказав прем'єр РФ .

На ринках країн-членів Світової організації зараз діють понад 70 обмежувальних заходів щодо російських товарів.

США і Євросоюз ввели проти Росії ряд індивідуальних санкцій у зв'язку з її позицією по Криму, затвердивши списки осіб, яким заборонено в'їзд в ці країни, і заморозивши їх активи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування