Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГПУ не знайшла доказів, що вбивство Сашка Білого було замовним

Вівторок, 22 квітня 2014, 12:36

Генеральна прокуратура відзначає, що в матеріалах кримінальної виробництва відсутні показання свідків щодо замовного характеру вбивства активіста партії "Правий сектор" Олександра Музичка.

Про це на засіданні тимчасової слідчої комісії Верховної Ради сказав заступник генпрокурора Олексій Баганець, повідомляють "Українські Новини".

"На сьогоднішній день таких показань (про замовний характер вбивства) в матеріалах кримінального провадження немає , - сказав він.

Водночас Баганець зазначив, що 3 цивільних особи, які публічно заявляли про замовний характер вбивства Музичка, досі не допитані, незважаючи на те, що слідчі Генпрокуратури запрошували їх дати свідчення.

На даний момент у цій справі допитаний 21 свідок.

Генпрокуратура подала вже 3 клопотання до Печерського районного суду Києва з проханням вилучити зброю співробітників спецпідрозділу "Сокіл", які брали участь у затриманні .

Також ГПУ має намір допитати керівних осіб Міністерства внутрішніх справ, які розробляли операцію з затримання Музичка.

У той же час він підкреслив, що матеріали службового розслідування, проведеного Міністерством внутрішніх справ, не в повній мірі влаштовують Генпрокуратуру .

Баганець зазначив, що вже призначено близько 27 судово-медичних та криміналістичних експертиз.

Деякі результати експертиз вже отримані.

Зокрема, отримані результати експертизи, які свідчать про наявність на тілі убитого змішаних генетичних ознак як його , так і співробітників правоохоронних органів.

Також встановлено , що куля , витягнута з тіла Музичка, і куля, витягнута з плеча пораненого співробітника спецпідрозділу "Сокіл", ідентичні і випущені з пістолета Макарова, що належав убитому.

Також Баганець повідомив , що пістолет ПМ був вилучений на місці злочину слідчо-оперативною групою.

Ця інформація викликала обурення у присутніх на засіданні активістів "Правого сектора".

За їхніми словами, пістолет не був вилучений, а крім того, зникли особисті речі Музичка, зокрема японський ніж і бушлат.

Також активісти партії зажадали у МВС пояснити, чому Музичко не був затриманий 22 березня в Києві, коли він приїхав на з'їзд партії "Правий сектор".

На це питання радник міністра внутрішніх справ Віктор Чалаван сказав, що на з'їзд Музичко приїхав з 2-ма кулеметами і ящиком гранат і затримання його було б небезпечним для оточуючих.

Активісти "Правого сектора" назвали цю інформацію абсурдною і попросили першого заступника генпрокурора Миколу Голомшу, який колись був прокурором Рівненської області, взяти цю справу на особистий контроль.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування