Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прикордонники розповіли, як Росія забирає козачків із кордону з Кримом

Вівторок, 22 квітня 2014, 13:37

Українські прикордонники адекватно реагують на оновлення російських прикордонних постів на кордоні Херсонської області та Криму.

Про це заявив представник Держприкордонслужби Олег Слободян, передає "Інтерфакс-Україна".

Він нагадав, що Росія заявила, що з 25 квітня вона переходять, на їхню думку, на повноцінну охорону кордону з Україною між Херсонською областю та Кримом.

"Наразі ми спостерігаємо, що оновлюється особовий склад тимчасових постів РФ, звідти забирають тих, хто перейшов з української сторони, забирають так званих козачків і оновлюють ці пости регулярними підрозділами Прикордонної служби РФ", - розповів він.

Слободян наголосив, що Україна вживає адекватних дій.

"Стосовно наших дій, ми знаємо про те, що вони збираються переходити на постійний варіант охорони кордону на кордоні Криму і Херсонської області, і, відповідно, ми робимо адекватні дії", - розповів він.

Зокрема, за словами Слободяна, йдеться про те, що українська ДПС підтягує технічні спецзасоби, організовує комп'ютерне забезпечення, "щоб наша складова забезпечення операції на цих ділянках була адекватною ситуації".

Також він зазначив, що не йдеться про встановлення прикордонних пунктів.

"Там зараз діють контрольні пости, але якщо таке рішення буде ухвалено на рівні уряду, то ми його виконаємо", - запевнив представник ДПС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...