Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США дадуть Україні десятки мільйонів на реформи і допоможуть з МВФ - Байден

Вівторок, 22 квітня 2014, 15:33

США мають намір сприяти Україні в отриманні кредиту від Міжнародного валютного фонду.

Про це заявив віце-президент США Джозеф Байден, який в даний час знаходиться з візитом у Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ми є рушійною силою по роботі з МВФ для того, щоб він надав мультимільярдний пакет Україні, щоб Україна змогла вирішити проблеми, з якими вона зіткнулася. Я вважаю, що цей пакет МВФ буде відразу буде завершено. Я вітаю уряд України, який впроваджує реформи для виконання умов МВФ", - сказав він.

Крім того, як повідомляє агентство АП, Байден заявив, що його країна готова виділити $50 млн на проведення політичних і економічних реформ на Україні.

Він також запевнив, що США підтверджують готовність допомогти Україні в повернення вкрадених активів, а також допоможуть в боротьбі з корупцією.

"В цьому місяці генеральний прокурор США візьме участь, буде одним з організаторів міжнародного форуму, який буде обговорювати повернення вкрадених активів", - сказав віце-президент Сполучених Штатів.

Також він наголосив на важливості ефективної боротьби з корупцією в Україні.

"Люди втомилися від членів уряду, які в них крадуть. Ми вітаємо ухвалення закону про держзакупівлі, крім того, вам потрібно буде прийняти ще декілька законопроектів, які розглядаються у Верховній Раді і теж спрямовані на боротьбу з корупцією", - зазначив Байден.

У цьому зв'язку віце-президент підкреслив, що США готові допомогти українській владі у сфері боротьби з корупцією і мають намір виділити на ці цілі допомогу в розмірі $15 млн.

"Ми говоримо про безпосередній підтримці на 15 млн доларів для того, щоб вирішити ключові питання, які стосуються ваших проблем (у сфері корупції - ред.)", - сказав він.

Раніше повідомлялося, що США надає Україні технічну допомогу для посилення захисту на суму $20 млн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування