Моніторингова місія ОБСЄ вимагає звільнити краматорського полковника

Вівторок, 22 квітня 2014, 18:29

Моніторингова місія в Україні Організації з безпеки й співробітництва в Європі закликає звільнити полковника міліції, захопленого в Краматорську Донецької області.

Про це заявив голова місії Ертугрул Апакан, передають Українські новини.

Апакан у вівторок закликав до негайного звільнення полковника міліції Віталія Колупая, що утримується озброєними людьми.

Також сказано, що наразі представники моніторингової місії перебувають у Краматорську.

Зокрема, вони вже розмовляли з очевидцями, які могли підтвердити повідомлення про те, що озброєні особи, що представляються прихильниками так званої Донецької республіки, ввійшли в приміщення відділу міліції й викрали полковника Колупая, що зараз утримується ними.

"Примус до представників держави неприйнятний, і я наполегливо закликаю до негайного звільнення полковника Колупая", - цитується Апакан.

У зв'язку із цим він вважає, що такі дії суперечать положенням домовленостей, досягнутих у ході переговорів у Женеві (Швейцарія) 17 квітня (щодо зняття загострення ситуації в Україні), можуть сприяти підвищенню вже існуючої напруженості на сході країни й призвести до подальшого насильства.

Як повідомлялося, 7 невідомих зі зброєю втримують полковника Колупая в міському відділі міліції Краматорська Донецької області.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News