У Єнакієве й Красноармійському порушать питання про референдум

Середа, 23 квітня 2014, 08:47

У Єнакієве й Красноармійському на сесіях міськрад 23 квітня планується обговорення питання про проведення референдуму.

Про це повідомляється на тимчасовому сайті Донецької облдержадміністрації.

При цьому відзначається, що в Єнакієве проросійськи налаштовані люди звільнили будівлю виконкому, у якій одразу ж поновилася робота підрозділів.

У Макіївці й Маріуполі протестувальники також пішли на "поступки": розібрано частину барикад.  

У повідомленні говориться, що 19 квітня пройшли мітинги в 11 містах і 1 районі, у яких взяли участь 2,5 тис. осіб.

"Активісти ДНР, що виступили на них, агітували підтримати референдум і федералізацію. Винятком стали Добропілля й Краматорськ, у яких крім проросійських мітингів пройшли акції за збереження цілісності України (350 осіб)", - зазначає сайт.

Крім того, 21 квітня мітинги в Маріуполі й Харцизьку відбулися як на підтримку унітарної України (50 і 100 осіб відповідно), так і за федералізацію у складі РФ (100 і 150). У Добропіллі 150 осіб на акції вимагали зустрічі з міським головою для обговорення можливості проведення референдуму, говориться в повідомленні.

Пік напруженості – у Слов'янську:

"Опитування громадської думки показують, що донеччани прагнуть бути незалежною частиною єдиної політично стабільної країни і чекають реальних поступок від Києва", - говориться в повідомленні.

"Ускладнює діалог той факт, що реформування самоврядування неможливе без внесення змін до Конституції України, а це тривалий процес. На сьогодні найкращим виходом із ситуації стало б підписання тимчасового Конституційного договору, у який увійшли б питання повноваження регіонів, обирання губернатора та статус російської мови", - додає сайт.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування