ГПУ порушила нові справи проти Пшонки. В'язниця світить і його сину?

Середа, 23 квітня 2014, 13:57

Генпрокуратурою відкрито додаткові кримінальні провадження стосовно екс-генпрокурора Віктора Пшонки, що діяв за змовою зі своїм сином.

Про це сказано у повідомленні Генеральної прокуратури.

У ньому сказано, що головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено дані про вчинення Віктором Пшонкою кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Крім того йому інкримінують зловживання владою або службовим становищем ч. 2 ст. 364, прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 4 ст. 368) та ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

Екс-керівнику ГПУ Віктору Пшонці інкримінують заволодіння упродовж 2010-2014 років бюджетними коштами в особливо великих розмірах, які були виділені на будівництво нової будівлі Генеральної прокуратури України. 

Також у ГПУ звертають увагу на Артема Пшонку.

"Крім цього, одне з вказаних проваджень стосується одержання Віктором Пшонкою, що діяв за попередньою змовою із своїм сином – народним депутатом України Артемом Пшонкою, неправомірної вигоди для себе та членів своєї сім’ї за не притягнення осіб до встановленої законом кримінальної відповідальності", - йдеться в повідомленні.

"Також вищевказані особи отримували неправомірну вигоду за порушення "замовних" кримінальних проваджень (справ), зміну запобіжного заходу із тримання під вартою на менш суворий, незаконне накладення арешту на майно для його подальшого скасування за винагороду, проведення обшуків з метою залякування, прикриття незаконного бізнесу, а також сприяння "рейдерським" захопленням підприємств, поєднаних із зловживанням владою, що спричинило тяжкі наслідки",- заявили в ГПУ.

У зазначених кримінальних провадженнях триває досудове розслідування. Наразі Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України проводяться першочергові слідчі дії.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування